ΚLΙΜΑΤΕΚ

TIPS

Πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η χρήση ενός συστήματος κλιματισμού;

Η καθημερινή ποιότητα ζωής, στο γραφείο, τους χώρους που επισκεπτόμαστε και το προσωπικό μας περιβάλλον, καθορίζεται απόλυτα από την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην οποία ζούμε και του αέρα που εισπνέουμε. Ειδικά σε αστικά κέντρα μεγάλης συγκέντρωσης ατμοσφαιρικών ρύπων και σε χώρες με έντονες κλιματολογικές μεταβολές, όπως η Ελλάδα, η καθαρότητα και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την διάθεση, την παραγωγικότητα και την υγεία μας.

Ένα ποιοτικό, σωστά εγκαταστημένο και συντηρημένο κλιματιστικό επαναφέρει την εσωτερική θερμοκρασία σε ευχάριστα, φυσιολογικά επίπεδα, εξασφαλίζει την ασφαλή περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε υγρασία και απομακρύνει τους βλαβερούς μικροοργανισμούς από τον αέρα που εισπνέουμε. Η εργασία μας και οι προσωπικές μας στιγμές γίνονται αισθητά πιο παραγωγικές, πιο ευχάριστες και, το σπουδαιότερο, ασφαλείς.

Τί υπηρεσίες προσφέρει ένα σύστημα κλιματισμού;

Τα σύγχρονα κλιματιστικά καλύπτουν ένα δεδομένο εύρος πολύτιμων υπηρεσιών. Πρωταρχική λειτουργία ενός ποιοτικού συστήματος κλιματισμού είναι η ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας σε επίπεδα ομαλότερα της εξωτερικής. Πρόκειται στην ουσία για προγράμματα ψύξης και θέρμανσης , τα οποία θωρακίζουν τον προσωπικό και επαγγελματικό μας χώρο από τον καύσωνα ή το έντονο ψύχος. Σε αντίθεση, όμως, με τις παραδοσιακές μορφές θέρμανσης, ένα κλιματιστικό παράγει ελάχιστους ρύπους και προσφέρει άμεση προσαρμογή της θερμοκρασίας. Αντίστοιχα, όσον αφορά στην ψύξη, ο κλιματισμός αποτελεί την μόνη λύση σε χώρες με μεγάλες περιόδους καύσωνα, όπως είναι η Ελλάδα.

Αυτό που πολλοί άνθρωποι αγνοούν, είναι πως ένα κλιματιστικό δεν προσφέρει μονάχα ψύχη και θέρμανση. Οι υπηρεσίες ενός επώνυμου, ποιοτικού κλιματιστικού εκτείνονται και παραπέρα. Ένα κλιματιστικό μηχάνημα φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα πριν τον απελευθερώσει στον χώρο μας, ενώ ανακυκλώνει και καθαρίζει συνεχώς τον εσωτερικό αέρα. Έτσι, ταυτόχρονα με τον εξαερισμό του χώρου μας, το σύστημα κλιματισμού πραγματοποιεί και καθαρισμό του αέρα που εισπνέουμε. Σκόνη, καπνός, μικροοργανισμοί παραμένουν στα φίλτρα του κλιματιστικού συστήματος, αφήνοντας πίσω μία ασφαλή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Εξίσου πολύτιμη είναι και η υπηρεσία αφύγρανσης, που παρέχεται από όλες τις επώνυμες συσκευές κλιματισμού. Η ρύθμιση του επιπέδου υγρασίας ενός χώρου στα φυσιολογικά επίπεδα, διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία, χαρίζει διαύγεια και παραγωγικότητα και θεωρείται το ίδιο καθοριστική για την ποιότητα ζωής με την εξασφάλιση της σωστής εσωτερικής θερμοκρασίας. Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, εξάλλου, είναι απαραίτητη η αφύγρανση, ούτως ώστε να μην προκαλείται φθορά στον εξοπλισμό και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

The weather at Klimatek
°

Τί υπηρεσίες προσφέρει ένα σύστημα κλιματισμού;

Τα σύγχρονα κλιματιστικά καλύπτουν ένα δεδομένο εύρος πολ...

Πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η χρήση ενός συστήματος κλιματισμού;

Η καθημερινή ποιότητα ζωής, στο γραφείο, τους χώρους που ...

Latest news

30 May 2020

Tokyo1